recept-renskav1-300x200recept-renskav1-300x200
recept renskav1 300x200
Ingredienser
700g renskav
10 st skivade champinjoner
1 fin hackad gul lök
5 dl grädde
3 msk koncentrerad viltfond
2 tsk timjan
1-2 msk smör
Lingon sylt
1 kg skalad potatis

Klassisk renskav 4 personer

Gör så här:
Klicka i smör i en stekpanna och fräs ihop renskav, lök och champinjoner.
Stek tills allt fått en fin färg. Sänk värmen och häll i grädde, viltfond och timjan. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt sedan puttra ihop i 5 minuter. Låt stå ett tag före servering.

Koka potatisen mjuk i lätt saltat vatten och pressa den genom potatispress i en varm skål. Rör inte om potatisen. Låt inte heller potatisen svalna utan servera den direkt .
​​​​​​​
Servera med lingonsylt.